Tehnologie & Inovație

model_3D_proiectare_CAD_coroane_dentare

Diagnostic, proiectare și prototipare

Suntem adepții “slow dentistry” deoarece credem că este esențial să identificăm și să tratăm cauzele, nu doar simptomele, problemelor dentare. Diagnosticul reprezintă etapa fundamentală în care evaluăm situația fiecărui pacient și scoatem în evidență, în mod diferențial, afecțiunile de care aceștia suferă. Indiferent de experiența unui medic dentist, este necesară utilizarea unei multitudini de instrumente de investigație pentru a oferi o soluție obiectivă și completă la întrebarea “de ce suferă pacientul meu”, și nu doar la dorința acestuia de a-și îmbunătăți aspectul dentar, a satisface funcționalitățile de bază și la implicațiile financiare asociate. Fără această etapă crucială, trecerea direct la planul de tratament poate duce la soluții incomplete, oferind doar o rezolvare parțială a “efectelor vizibile”, fără a aborda cauza problemei și crescând riscul recurenței și al altor complicații în viitorul apropiat.

Astfel, îți oferim sprijin în identificarea problemelor ascunse, care nu pot fi detectate doar printr-o simplă examinare vizuală. De asemenea, ne angajăm să-ți prezentăm finalitatea tratamentului din punct de vedere estetic și funcțional prin metode neinvazive. Generăm, de asemenea, un plan de tratament detaliat, care cuprinde numărul de ședințe necesare și costurile implicate, pentru a asigura transparența și predictibilitatea procesului de îngrijire dentară.

Protetică fixă pe dinți naturali

Ne mândrim cu realizările noastre în estetica dentară, aducând îmbunătățiri semnificative în estetica zâmbetului, confortul și funcționalitatea orală. Suntem dedicați nu doar frumuseții, ci și controlului vorbirii și, nu în ultimul rând, a masticației și confortului muscular.

La White Works, vei găsi soluții estetice de înaltă calitate, inclusiv ceramică presată, ceramică feldspatică și zirconi în diferite combinații. Realizăm structuri rezistente pentru lucrări complexe, folosind aliaje moderne sau titan acoperit integral cu cele mai bune materiale estetice.

Oferta noastră include și fațete estetice cu grosimi subțiri, între 200 și 600 de microni, pentru o senzație de naturalitate și confort ideale. De asemenea, efectuăm incrustații precise din ceramică hibridă și litiu disilicat, garantând o aderență excelentă și rezultate de durată.

Protetică detașabilă

Lucrările dentare detașabile sunt soluții ergonomice și eficiente, concepute pentru a îmbunătăți experiența pacienților, fiind adaptate pentru diverse situații și priorități, inclusiv pentru o igienizare simplificată, confort și durabilitate.

Protezele telescopate sunt opțiunea preferată în cazul în care numărul de dinți rămași pe arcadă este limitat. Acestea beneficiază de avantajul reducerii forțelor paraxiale asupra dinților naturali, contribuind astfel la menținerea acestora pe arcadă pe termen lung.

Protezele scheletate cu atașamente extracoronare sunt soluții pe care le recomandăm după o analiză atentă a fiecărui caz, având ca scop minimizarea efectelor secundare nedorite.

Protezele totale sunt realizate folosind materiale de la Candulor, o companie elvețiană de prestigiu, recunoscută pentru tehnologia avansată în construcția de proteze, în conformitate cu standardele de construcție promovate de Profesorul Gerber.

Protetică pe implanturi

Serviciile noastre de protetică pe implanturi reprezintă o marcă a distincției Laboratorului White Works, evidențiindu-ne pe piață prin precizia remarcabilă a rezultatelor și prin utilizarea soluțiilor pro-biologice, care facilitează adaptarea gingivală și conferă un aspect natural. Adoptăm o abordare avansată prin tehnici de implantare ghidată, garantând poziționarea perfectă a implanturilor în conformitate cu axele forțelor masticatorii.

Utilizăm exclusiv bonturi personalizate din materiale de calitate superioară, precum zirconiu sau titan, pentru a asigura integrarea perfectă și funcționalitatea optimă a implanturilor. Optăm pentru protetica înșurubată pentru a facilita verificările în cadrul controalelor regulate. Portofoliul nostru cuprinde soluții versatile, inclusiv OT Bridge, pentru a satisface cerințele variate ale pacienților. Pentru restaurarea estetică a zonelor osoase afectate de resorbții și pentru menținerea unei igiene dentare impecabile, oferim proteze detașabile de cea mai înaltă calitate și fiabilitate.

Toate proiectele sunt realizate atât analogic, cât și digital după scanări intraorale. Pentru parteneriate, ne găsiți și pe https://www.meditlink.com/partners/search (White Works).

FAQ

Întrebări?

Lucrarea dentară reprezintă o rezolvare estetică (frumusețe) și funcțională (medicală) a unei probleme dentare. Pe scurt, reprezintă înlocuirea unor coroane dentare lipsă sau distruse parțial cu dispozitive diverse care reconstituie aceste organe și redau estetica și funcțiile pierdute.

Trebuie făcut un echilibru între cele două caracteristici – estetică și utilitate. O lucrare dentară reușită înseamnă o colaborare eficientă între tehnicianul dentar și medicul protetician. 

White Works își propune să optimizeze maxim colaborarea între tehnicianul dentar și medicul stomatolog, convertind precizia și pasiunea într-o lucrare dentară perfectă pentru fiecare caz clinic în parte.

Este posibil ca pacienții să aleagă laboratorul de tehnică dentară la fel cum își aleg medicul stomatolog, cu condiția ca această colaborare să fie una posibilă, astfel de echipe performante medic -tehnician dentar se formează în timp și uneori e mai dificilă colaborarea unică, dar nu imposibilă dacă se respectă protocoale acceptate de toate părțile implicate.Mulți pacienți sunt nemulțumiți de lucrările dentare pe care le consideră lucrări finale încă din prima încercare. Pacienții nu sunt informați că pot întoarce orice lucrare dentară de ori câte ori doresc, în vederea ajustării acesteia conform cu cerințele inițiale solicitate. Astfel, menționând dentistului, acesta poate întoarce lucrarea dentară către laboratorul dentar oricând pentru anumite retușuri.

Rolul tehnicianului dentar este de a executa lucrări protetice unicat, specifice fiecărui pacient în parte după planul de tratament și indicațiile medicului dentist, folosind tehnologii și materiale specifice. O bună colaborare între cei doi duce la rezultate excepționale.

Tehnicianul dentar nu are relații de colaborare directe cu pacienții, el poate interveni doar ca sprijin tehnic pentru medicul dentist. Totuși, pacientul este bine să știe cât mai mult despre laborator, deoarece este direct interesat să primească în final o lucrare dentară de cea mai bună calitate.

Rolul unui medic stomatolog este acela de a stabili un diagnostic și un planul de tratament, de a determina cauzele apariției afecțiunilor dentare și a celorlalte țesuturi, de a trata afecțiunile de la nivelul cavității bucale, de a identifica modificările aduse funcționalității optime a complexului oral și de a proiecta tipul de lucrări protetice necesare rezolvării problemei medicale. 

Rolul tehnicianului dentar este de executare a unei lucrări dentare prin respectarea detaliilor aferente comenzii cu o acuratețe maximă și de a folosi tehnica necesară în parametrii optimi astfel încât lucrarea să nu beneficieze de erori  la timpii de execuție sau privind calitatea materialelor.

Alegerea materialelor se face în funcție de situația medicală, în funcție de mai mulți indicatori clinici și paraclinici. Criteriile de alegere sunt, mecanice (trebuie să reziste la forțele la care sunt supuse), biologice (sunt materiale care au capacitatea de a favoriza refacerea sănătoasă a gingiei cum sunt oxidul de zirconiu sau titanul) și estetice (trebuie să creeze senzația de natural, să aibă proprietăți optice care să ne facă să nu observăm diferențe față de ceilalți dinți).

Noi încurajăm întotdeauna pacienții să se intereseze de diferența dintre materiale și, bineînțeles, calitatea lucrării aferente.

Ca exemplu, avantajele folosirii coroanelor integral ceramice pentru realizarea esteticii dinților sunt mult mai numeroase pentru obținerea unei copii mai bune a dinților din punct de vedere vizual: acestea nu sunt permeabile pentru salivă și pentru orice alte substanțe cu care ajunge în contact, deci nu își modifică culoarea și nu rețin placa bacteriană ca alte materiale care sunt microporoase. Duritatea coroanelor integral ceramice este similară cu cea a smalțului dinților naturali, deci se comportă ca un dinte natural în timpul masticației, fiind cel mai bine tolerat de către organism, înlăturând pericolul de apariție a iritațiilor.

În cazul în care un pacient dorește modificări ale  lucrărilor dentare, altfel decât cele stabilite inițial, acestea pot fi efectuate doar în parametrii acceptați de medicul stomatolog și de tehnicianul dentar, astfel încât să nu fie  alterat întregul tratament medical.

Fiecare lucrare protetică realizată în laboratorul White Works va primi un certificat de conformitate care să ateste buna execuție a lucrării în conformitate cu normele medicale și cu planul de tratament decis de medicul stomatolog. Certificatul de conformitate atestă că lucrarea dentară a fost executată în condiții optime folosind materialele omologate și aprobate de forurile competente și că execuția acesteia este fidelă comenzii date de doctorul stomatolog.