Contact

Conectează-te cu White Works

Dacă ai întrebări, ești interesat să colaborăm sau vrei să descoperi mai multe despre White Insights Hub, suntem aici pentru tine. Completează formularul și te vom contacta înapoi în cel mai scurt timp posibil.

Iași, Str. Elena Doamna nr. 61, 700398
FAQ

Întrebări?

Lucrarea dentară reprezintă o rezolvare estetică (frumusețe) și funcțională (medicală) a unei probleme dentare. Pe scurt, reprezintă înlocuirea unor coroane dentare lipsă sau distruse parțial cu dispozitive diverse care reconstituie aceste organe și redau estetica și funcțiile pierdute.

Trebuie făcut un echilibru între cele două caracteristici – estetică și utilitate. O lucrare dentară reușită înseamnă o colaborare eficientă între tehnicianul dentar și medicul protetician. 

White Works își propune să optimizeze maxim colaborarea între tehnicianul dentar și medicul stomatolog, convertind precizia și pasiunea într-o lucrare dentară perfectă pentru fiecare caz clinic în parte.

Este posibil ca pacienții să aleagă laboratorul de tehnică dentară la fel cum își aleg medicul stomatolog, cu condiția ca această colaborare să fie una posibilă, astfel de echipe performante medic -tehnician dentar se formează în timp și uneori e mai dificilă colaborarea unică, dar nu imposibilă dacă se respectă protocoale acceptate de toate părțile implicate.Mulți pacienți sunt nemulțumiți de lucrările dentare pe care le consideră lucrări finale încă din prima încercare. Pacienții nu sunt informați că pot întoarce orice lucrare dentară de ori câte ori doresc, în vederea ajustării acesteia conform cu cerințele inițiale solicitate. Astfel, menționând dentistului, acesta poate întoarce lucrarea dentară către laboratorul dentar oricând pentru anumite retușuri.

Rolul tehnicianului dentar este de a executa lucrări protetice unicat, specifice fiecărui pacient în parte după planul de tratament și indicațiile medicului dentist, folosind tehnologii și materiale specifice. O bună colaborare între cei doi duce la rezultate excepționale.

Tehnicianul dentar nu are relații de colaborare directe cu pacienții, el poate interveni doar ca sprijin tehnic pentru medicul dentist. Totuși, pacientul este bine să știe cât mai mult despre laborator, deoarece este direct interesat să primească în final o lucrare dentară de cea mai bună calitate.

Rolul unui medic stomatolog este acela de a stabili un diagnostic și un planul de tratament, de a determina cauzele apariției afecțiunilor dentare și a celorlalte țesuturi, de a trata afecțiunile de la nivelul cavității bucale, de a identifica modificările aduse funcționalității optime a complexului oral și de a proiecta tipul de lucrări protetice necesare rezolvării problemei medicale. 

Rolul tehnicianului dentar este de executare a unei lucrări dentare prin respectarea detaliilor aferente comenzii cu o acuratețe maximă și de a folosi tehnica necesară în parametrii optimi astfel încât lucrarea să nu beneficieze de erori  la timpii de execuție sau privind calitatea materialelor.

Alegerea materialelor se face în funcție de situația medicală, în funcție de mai mulți indicatori clinici și paraclinici. Criteriile de alegere sunt, mecanice (trebuie să reziste la forțele la care sunt supuse), biologice (sunt materiale care au capacitatea de a favoriza refacerea sănătoasă a gingiei cum sunt oxidul de zirconiu sau titanul) și estetice (trebuie să creeze senzația de natural, să aibă proprietăți optice care să ne facă să nu observăm diferențe față de ceilalți dinți).

Noi încurajăm întotdeauna pacienții să se intereseze de diferența dintre materiale și, bineînțeles, calitatea lucrării aferente.

Ca exemplu, avantajele folosirii coroanelor integral ceramice pentru realizarea esteticii dinților sunt mult mai numeroase pentru obținerea unei copii mai bune a dinților din punct de vedere vizual: acestea nu sunt permeabile pentru salivă și pentru orice alte substanțe cu care ajunge în contact, deci nu își modifică culoarea și nu rețin placa bacteriană ca alte materiale care sunt microporoase. Duritatea coroanelor integral ceramice este similară cu cea a smalțului dinților naturali, deci se comportă ca un dinte natural în timpul masticației, fiind cel mai bine tolerat de către organism, înlăturând pericolul de apariție a iritațiilor.

În cazul în care un pacient dorește modificări ale  lucrărilor dentare, altfel decât cele stabilite inițial, acestea pot fi efectuate doar în parametrii acceptați de medicul stomatolog și de tehnicianul dentar, astfel încât să nu fie  alterat întregul tratament medical.

Fiecare lucrare protetică realizată în laboratorul White Works va primi un certificat de conformitate care să ateste buna execuție a lucrării în conformitate cu normele medicale și cu planul de tratament decis de medicul stomatolog. Certificatul de conformitate atestă că lucrarea dentară a fost executată în condiții optime folosind materialele omologate și aprobate de forurile competente și că execuția acesteia este fidelă comenzii date de doctorul stomatolog.